HISTORIA // HISTORY

Idea omasta kaupasta oli hautunut kahden rovaniemeläisen naisen päässä jo lapsena. Haave alkoi toteutua kun sopiva liiketila löytyi sattumalta. Kallio tuntui ainoalta oikealta paikalta rennolle designkaupalle, sillä alueen boheemi ilmapiiri oli otollinen. "Kallion oma designkauppa" avattiin kesällä 2007.

Lähtökohtana oli intohimo suomalaiseen designiin, Kallioon ja kalliotyyliseen designiin. Viisi vuotta, eli elokuuhun 2012 asti kaupassa myytiin hauskoja, massasta erottuvia sisustustuotteita, vaatteita, asusteita ja kirjoja. Oman tuotannon lisäksi valikoimassa oli tuotteita parhaimmillaan yli kuudeltakymmeneltä tekijältä ympäri Suomen! Kaikki tuotteet olivat nuorten suomalaisten muotoilijoiden käsialaa. Kaupan fiilis oli tuotteille sopivasti täydellinen, boheemisti moderni. :)

Vuoden 2013 alussa alkoi kaupassa puhaltaa uudet tuulet. Taukoa oli pidetty edelliskesästä asti, ja design oli päätetty siirtää sivuosaan. Valikoima uudistui lähes kokonaan, sillä pääpaino tuotevalikoimassa siirrettiin valikoituun käytettyyn tavaraan.

Hämeentien tiloihin avattiin siis alkuvuodesta 2013 kirppis ja vintagekauppa 'Grape Station second hand'. Hintahaarukka on eurosta kolmeen hunttiin. Perus kirppistelyä ja vintage aarteita siis. Yes we love it! <3

Syksyllä 2014 oli aika viedä kaupan muutos vieläkin pidemmälle ja uudistaa nimi kokonaan. Grape Station second handista tuli luontevasti 'Kallio second hand', olimmehan viihtyneet näillä kulmilla jo vuodesta 2006. Uusi nimi, uudet kujeet! ;)KUVIA DESIGNKAUPASTA sellaisena kuin se oli viime metreillä: